Slik svarer barneskolelærer Mette Skulstad på spørsmål om hvordan det var å delta i XLOs eksperiment.

XLO gjennomførte våren 2016 et prosjekt for å måle effekt av nevrosensomotorisk trening på reaksjonsevne.  Resultatene fra prosjektet er spennende: De fleste deltakerne målte betydelige forbedringer etter treningsperioden på to måneder.

Vi har tatt en prat med Skulstad om hva hun fikk ut av eksperimentet. Hun synes både samlinger og trening var lærerik og spennende.

– Jeg likte veldig godt foredragene med Mikael Hedberg. Han er veldig flink. Jeg brukte øvelsene mye, både i selskapslivet og på jobben og lærte opp familie, venner, kollegaer og elever. Folk syntes det var morsomt og spennende og tok det som en utfordring.

God effekt av treningen

Skulstad merket raskt effekt av treningen.

– I starten var det en av øvelsene jeg ikke fikk helt til. Så, plutselig etter en uke klarte jeg det, og det var morsomt. Jeg fikk mye bedre bevegelighet i treningsperioden. Jeg innbiller meg også at jeg fikk bedre syn og brukte mindre briller. Jeg burde fortsette – jeg kjenner at det har positiv effekt, sier Skulstad.

Kjent fra Sansemotorikk i skolen

Skulstad kjente igjen prinsippene i treningen fra Sansemotorikk, som var populært noen år i norsk skole, for så å forsvinne igjen.

– Jeg fikk frisket opp det jeg kunne fra før – og lærte mer om hvor stor innvirkning det har på innlæringen, sier Skulstad. I prosjektperioden testet hun øvelsene med barn på skolen og registrerte at de var veldig vanskelige for elever med utfordringer. Hun tror denne typen trening ville ha stor effekt for disse elevene.

Skulstad påpeker at det er en kjent sak at mange lærer mer og bedre når de beveger seg.

Passer for alle – vil du være med?

Skulstad mener at denne typen øvelser passer for alle som gidder å gjøre dem. For å gjennomføre et treningsprogram og gjøre øvelsene daglig var det positivt å være med på et eksperiment.

– Det som er fint med å være med på et eksperiment er at da må du gjøre det. Det er spennende å merke fremgang og vite at den skal måles, avslutter hun.

Her kan du lese mer om eksperimentet og laste ned sluttrapporten med resultater og funn